Disc-jockey Jurgen Buysrogge (1972)

is geen onbekende in Zeeland als het gaat om het draaien van gezellige en swingende muziek. Hij had al vroeg de smaak te pakken: reeds op 3 jarige leeftijd begon hij plaatjes te draaien...

Tijdens een schoolfeestje in 1984 op de Jansenius Scholengemeenschap in Hulst kwam hij in aanraking met een drive- in show die daar de discomuziek verzorgde. Om door middel van een goede muziekkeuze het publiek uit hun dak te laten gaan sprak hem nog al aan en de eerste plannen voor een eigen drive-in show werden gemaakt. Met twee philips-platenspelers en een eenvoudig mengpaneeltje werd thuis geoefend. Zijn acht jaar oudere broer Gino was in die tijd disc-jockey in "'t Laantje" en later ook in "Disco Love" te Kloosterzande, waar Jurgen de beginselen van het draaien werden bijgebracht als hij daar op zondagavond stiekum ging kijken...

Nog het zelfde jaar werden de eerste feesten gedraaid met zijn eigen drive-in show: "Pico-Bello".

In 1987 werd Jurgen door Jack de Waal van Café "de Reizende Man" te Kloosterzande gevraagd om weekelijks te komen draaien op zaterdagavond in zijn café. Met deze verdiensten werd de geluids- en lichtinstallatie steeds verbeterd en door de goede recenties van klanten uit het café werd "Pico-Bello" een veel gevraagde drive-in show in Zeeuws-Vlaanderen.

Vanaf 1989 tot en met 1993 ging Jurgen in de zomer aan de slag in discotheek "JOY" te Cadzand-Bad.

Hier vermaakte hij dagelijks de vakantiegangers en plaatselijke jeugd met top 40 muziek. In 1994 werd de JOY ingeruild voor dancing "de Ploeg" te Groede en discotheek "JoJo" op camping "de Wildhof" te Retranchement. Vanaf 1995 was het i.v.m. andere werkzaamheden niet meer mogelijk om dagelijks te draaien tijdens de zomermaanden aan de Zeeuwse kust en werd deze periode afgesloten.

In 1990 kwam horecaondernemer Martin Ulijn (van "the Shuffle", "de Markies", "the Escape", "the News" etc in Terneuzen) naar Jurgen met een plan om voormalige discotheek "the Escape" om te bouwen tot een rockcafé. De inrichting werd volledig aangepast, de lichten werden gedimt en alleen moest er nog een andere disc-jockey komen om de klanten te voorzien van rockmuziek (Rolling Stones, Golden Earring, Eric Clapton etc). Hier kon Jurgen, met de opgedane ervaring, wel voor zorgen en ging op vrijdag- of zaterdagavond in "the Escape" aan de slag.

Helaas werd deze goeddraaiende tent na anderhalf jaar verkocht. De nieuwe eigenaar had echter hele andere plannen met de discotheek.

Tussendoor werden met de drive-in show ook nog allerlei andere feesten gedaan en werd de installatie verbeterd en aangepast.Drive-in show "Pico-Bello" wordt vanaf dan in één adem genoemd met feesten en swingen en zo kon het gebeuren dat in 1993 Toine Raes van Hotel de Linde, de Krokodillebar en Vlaamsche spelhal de Pierbol te Kloosterzande in de gaten kreeg dat een goede disc-jockey de sfeer in zijn feest-complex aanzienlijk kon vergroten. Hij boekte drive-in show "Pico-Bello" dan ook maar vast voor ieder feest wat bij hem werd gehouden zodat binnen de korste keren een vaste installatie van Pico-Bello kwam te staan. Mensen uit alle werelddelen wist deze legendarische horecaondernemer naar Kloosterzande te halen door zijn uniek concept voor het vermaken van gezelschappen. Ook zijn eigen enthousiasme en gevoel voor feesten heeft hiertoe zeker bijgedragen.

Vanaf 1995 heeft Jurgen (ook wel: DJ PICO genoemd) zich vooral toegelegd op muziek uit de jaren '80 en begin jaren '90. Enerzijds is dat natuurlijk de muziek uit zijn beginperiode als disc-jockey, anderzijds blijkt dit ook erg goed aan te slaan bij publiek van verschillende leeftijden, zoals bij bruiloften en personeelsfeesten. Zelf kan hij de muziek uit de periode 1975-1995 ook erg goed waarderen. Dit heeft geresulteerd dat hij een veel gevraagd disc-jockey is voor evenementen in dat genre. Zo deed hij o.a. gastoptredens in discotheek "Dance-Planet" (tegenwoordig TRIPLO geheten) te Sliedrecht en in discotheek "Doubler" in Hillegom.
Vanaf 2004 is hij tevens initiatiefnemer en disc-jockey bij de Goud van Oud show, ook een Pico-Bello productie.
 

 Disc-jockey Gerard Phylipsen (1964)


DJ Gerard was al op vrij vroege leeftijd geïnteresseerd in muziek. Op zijn 6de was hij al muziek aan het opnemen. Dit gebeurde met de Philips bandrecorder van zijn vader door een microfoon bij de luidspreker van een buizenradio te houden.

Vele banden en later cassettes zijn toen vol gedraaid met radioprogramma’s, vooral op de vrijdagmiddag (nationale Hitparade van Felix Meurders). Omdat zijn vader bij een houtzagerij werkte , was de eerste “drive-in-show set” al snel gemaakt van spaanplaat.

Het allereerste optreden van DJ Gerard was op 12 december 1978 tijdens het verjaardagsfeest van een klasgenoot in zijn toenmalige woonplaats Putte (vlakbij Woensdrecht).

Deze drive-in show bestond uit twee Philips-draaitafels, een cassettedeck en een twee-kanaals mengpaneel. De naam van de drive-in show was: “Exile”. Muziekkenners weten dat “Excile” de naam van een groep is die eind 1978 een hit hadden met het nummer “ Kiss you al over” .In die tijd leerde Gerard toen zijn eerste vriendinnetje kennen, vandaar de titel en groep. Om die naam toch een persoonlijke draai te geven werd de letter ‘C’ uit “Excile” geschrapt…

In 1982 kreeg Gerard versterking van Han Suykerbuijk en Rudy Pikaar (beide uit Woensdrecht) , waarna de spullen werden uitgebreid met twee cassettedecks, een equalizer en een 200 watt versterker (!). Gerard verhuisde in november 1987 van Putte naar Terneuzen, waar hij zonder Rudy en Han zijn drive-in show voortzette in Terneuzen.

Hij was vooral actief op feestjes van diverse sport-verenigingen zoals korfbalvereniging Luctor en basketbal vereniging Scheldesport internetsite. In 1992 moest hij echter noodgedwongen stoppen omdat de drive-in-show spullen te oud werden en er niet genoeg ruimte was om de spullen op te slaan….


In 1995 werd hij gevraagd om voor de lokale radio-omroep in Terneuzen “SLOT-FM” (later “Maximaal-Terneuzen”) te draaien. Gerard had zijn eigen radioprogramma genaamd “de Giga-club” en stond ook regelmatig op zondagmiddag langs de lijn bij voetbalvelden de wedstrijden te verslaan. Dit eindigde in 1997 toen “Maximaal-Terneuzen ” ter ziele ging.

In 1999 werd hij werd gevraagd door zijn oud-radiocollega Jan Ollebek om af en toe in te vallen bij drive-in show “Silver Shadow” , en ook bij café “Driewegen” internetsite. Hier deed men vanaf die tijd regelmatig beroep op de draaikwaliteiten van Gerard. In café “Driewegen” kwam Gerard in contact met een collega disc-jockey: Geoffrey Korstanje uit Terneuzen.

Deze Korstanje is een goede vriend van DJ Jurgen en viel al sinds 1989 regelmatig in bij “Pico-Bello”.
Hij is ook diegene die begonnen is om de automatisering in de muziek toe te passen en dit steeds te verbeteren. Korstanje is wat dat betreft een echte computer- en geluidsfreak waar we tot de dag van vandaag nog erg veel plezier van hebben. Vele uren werk heeft hij daar aan besteed. Omdat Geoffrey zelf steeds minder tijd kreeg om voor “Pico-Bello” te draaien introduceerde hij daar Gerard, waarna deze besloten om met elkaar ‘in zee’ te gaan. Gerard’s eerste optreden voor “Pico-Bello” was in september 2001 in café “’t Bierwinkeltje” tijdens de kermis in Terneuzen. Vanaf die tijd is Gerard een vaste kracht voor drive-in show "Pico-Bello".
 

Omdat DJ Gerard al vrij vroeg met muziek bezig was, begint zijn muziekkennis bij het jaartal 1970. In die tijd traden in Avro’s Toppop bands als Mud, Middle of the Road , the Sweet en the Rubettes op.Ondanks dat Gerard twee korte periodes geen disc-jockey was, heeft hij een grote muziekkennis van 1970 tot heden. Zelfs de “Belgische trends” in de jaren 1987-1991 (Acid en New Beat) heeft Gerard intensief meegemaakt, omdat hij toen vaak uitging in Antwerpen (discotheek Confetti’s en Brasschaat (discotheek Dixies).

Door zijn brede muziekkennis en opgedane ervaring treedt Gerard graag op als disc-jockey op bij allerlei soorten feesten. Of het nu een bruiloft, familiefeest, discoavond of personeelsfeest is, hij vindt het allemaal geweldig om te doen. Muziek is ook zijn hobby en dat enthousiasme is goed te merken als hij eenmaal aan het draaien is. Moeiteloos past hij zijn muziekkeuze aan aan het soort feest.
 

Omdat Gerard van origine een ICT-er is, zorgt hij naast zijn draaiactiviteiten ervoor dat de muziekcomputers van drive-in show “Pico-Bello” vlekkeloos blijven draaien. Ook zijn MTS-opleiding elektronica komt goed van pas bij reparaties en onderhoud aan de apparatuur. Bovendien is hij verantwoordelijk voor de aanschaf van de allernieuwste muziek.Op deze manier blijft drive-in-show “Pico-Bello” ook bij met de laatste trends en de nieuwste hits. Dat DJ Gerard zijn mannetje staat op de feesten waar hij draait heeft hij al vele malen bewezen.